CoronaSafe @ Centpourcent tête-à-tijd

De veiligheid en gezondheid van onze klanten, leveranciers en personeel is en blijft van het allergrootste belang. Om het risico op een verdere verspreiding van het Coronavirus maximaal te beperken, volgen we nauwgezet alle richtlijnen voor een veilige heropstart van de horeca en vragen we onze klanten de veiligheidsregels te respecteren. Dit blogartikel bevat enkele belangrijke aanbevelingen in het kader van uw restaurantbezoek alsook informatie over bijkomende maatregelen en hygiënevoorschriften, waarnaar in Centpourcent tête-à-tijd onze bijzondere aandacht gaat. Raadpleeg voor meer informatie ook de COVID-19-preventierichtlijnen van Horeca Vlaanderen en de website van de overheid.

Samen gezond blijven! De basisregels voor onze klanten samengevat:

  1. Een restaurantbezoek kan enkel na voorafgaande reservering met contactgegevens.
  2. Kom niet naar het restaurant wanneer u ziektesymptomen vertoont en pas uw reservering aan.
  3. Hou 1,5 meter afstand van het personeel en gasten die deel uitmaken van een ander gezelschap.
  4. Volg de signalisatie en de aanwijzingen van het personeel. Hou zoveel mogelijk rechts aan; 'naar buiten' heeft voorrang op 'naar binnen', 'naar beneden' op 'naar boven'. Maximaal één persoon in de lift.
  5. Gelieve jassen en accessoires zelf weg te hangen in de garderobe.
  6. Ontsmet uw handen bij het binnengaan. Herhaal dit regelmatig tijdens uw bezoek.
  7. Beperk vermijdbare verplaatsingen in het restaurant.
  8. Hoesten of niezen in de elleboog of bij voorkeur in een papieren zakdoek, die meteen in de vuilnisbak gaat.
  9. Betaal indien mogelijk met de kaart, bij voorkeur contactloos.
  10. Geef elkaar feedback en meld eventuele onveilige situaties bij het personeel.

Geniet van uw restaurantbezoek en laten we het samen zo veilig mogelijk houden!

Enkele bijkomende maatregelen, die Centpourcent tête-à-tijd neemt:

  • regelmatige reiniging en ontsmetting van alle materialen en ruimtes die gebruikt worden door het personeel en de gasten
  • verplichte mondmaskers voor het personeel
  • desinfecterende gels aan iedere in- en uitgang, in het restaurant, in de toiletten,...
  • signalisatie in het restaurant, begeleiding naar tafel
  • elke tafel wordt na iedere maaltijd volledig afgeruimd, gereinigd en ontsmet
  • de temperatuur van het water in de afwasmachine ligt bij meer dan 60 °C
  • de HACCP-regels worden net als buiten COVID-19-tijden rigoureus toegepast
  • keukengereedschap wordt telkens alleen door één medewerker gebruikt en wordt regelmatig gereinigd en ontsmet
  • strikte navolging van hygiënevoorschriften en regelmatig handen wassen
  • versterkte luchtventilatie in de keuken
  • de keuken, dienstlokalen en magazijnen mogen enkel door het personeel worden betreden

De volledige gids is beschikbaar op de website van Horeca Vlaanderen.

Bericht gepubliceerd op
01/06/2020 - 09:12

Gepubliceerd in:
Centpourcent

Terug naar het overzicht