Startersbegeleiding

Ontwerpfase

  • voorbereidende bespreking met sterke/zwakte- en concurrentieanalyse, verduidelijking van de restaurantvisie
  • conceptontwikkeling voor het restaurant (zaal en keuken)
  • ondersteuning bij gesprekken met architect, keukenbouwer en designer met aandacht voor HACCP-normen en een optimale restaurantinrichting
  • uitwerken van een ondernemingsplan

Ondersteuning bij personeelselectie en coaching

  • begeleiding en advies bij personeelaanwerving voor zaal en keuken
  • bijscholing en coaching van keukenpersoneel (ook patisserie & sommelier)
  • communicatie-advies voor een betere werking van zaal en keuken
  • aanwezigheid van Chef Axel in zaal en keuken voor evaluatie en bijsturing ter plaatse

Startersbegeleiding

  • opstellen van menu-, dranken- en wijnkaart volgens het besproken culinaire concept
  • opmaak van technische fiches (ingrediënten, kostprijs, recepten)
  • berekening food- en beveragecost, marge-management
  • keuze van grondstoffen, leveranciers en vastleggen van aankoopbeleid (o.a. opstellen van bestelbonnen)
  • in kaart brengen van uitgaven (foodcost, personeelskost, algemene kosten) ten opzichte van verwachte inkomsten & winstmarge-berekening
  • vastleggen van zaalinrichting en tafelpresentatie in functie van het restaurantconcept

Opvolging restaurantbeheer

  • uitvoeren van (onverwachte) kwaliteitscontroles in de keuken
  • mystery guest check
  • product- en procesaudit met gedetailleerd verslag en aanbevelingen
  • HACCP-Audit
  • Personeelsevaluatie en financiële audit (controle marges ten opzichte van bedrijfsresultaten en personeelskost)
  • analyse stockbeheer

Procesmanagement

  • opmaak van technische fiches (ingrediënten, kostprijs, recepten) voor het bereiden van de gerechten
  • opmaak van werkplanning
  • opstellen van kwaliteitscriteria per keukenpost en uitwerken van concrete werkfiches

Axel contacteren

Blog

Papieren Consumptiecheque

De Consumptiecheque kan gebruikt worden als betaalmiddel!

Lees meer

Centpourcent: aangepaste openingstijden Juni 2021

In overeenstemming met het Provinciale Besluit gelden voor het diner de aangepaste openingstijden: 18:00 - 22:00 uur.

Lees meer

Vacature Chef de Partie (m/v)

Wil je ook deel uitmaken van het Centpourcent-keukenteam? Sterrenchef Axel Colonna-Cesari is op zoek naar gemotiveerde en ervaren medewerkers om het keukenteam te versterken. Geïnteresseerden kunnen spontaan solliciteren door hun curriculum vitae (CV) ter attentie van Anneleen Soethaert of Axel Colonna-Cesari te sturen naar info@centpourcent.be

Lees meer