Hygiëne-Audit

De warenwet vereist dat bij de bereiding, behandeling, opslag en transport van eet- en drinkwaren de hoogste mate van hygiëne wordt gewaarborgd. Op aanvraag kan Chef Axel een HACCP-Audit in de keuken doorvoeren, advies geven bij het opvolgen van de hygiëneregels als ook alle medewerkers bekend maken met de risico’s en mogelijke (voorzorgs)maatregelen tijdens een training of voorlichting. Enkele voorbeelden van HACCP-gerelateerde taken, die Chef Axel tijdens een interne analyse van de hygiëne van levensmiddelen binnen de richtlijnen van de hygiënecodes en andere wet- en regelgeving terzake kan uitvoeren:

  • uitvoeren van een hygiëne-inspectie (met/zonder vooraankondiging)
  • training van personeel in de basisvaardigheden van HACCP
  • analyse van de algemene bedrijfs- en proceshygiëne
  • bezorgen van richtlijnen voor persoonlijke hygiëne
  • evaluatie van het systeem voor goederenopslag
  • controle geschiktheid en onderhoud van apparatuur en gebouwen
  • aanbevelingen voor afvalverwerking en bestrijding van ongedierte

Na een Hygiëne-Audit stelt Chef Axel conclusies en aanbevelingen op en rapporteert de resultaten. Het rapport bevat eveneens voorstellen voor aanpassingen ter verbetering van de hygiëne.

Axel contacteren

Blog

Sterren op de Grasmat brengt 32.500 € op

Op zondag 2 september 2018 ging de vijfde editie van Sterren op de Grasmat door, een voetbaltornooi georganiseerd voor en door sterrenchefs. De opbrengst van dit initiatief (32.500 €) ging naar G-sport Vlaanderen, G-Sport KV Mechelen, G-Sport Nieuw Boechout, Ten Dries en Sjarabang vzw.

Lees meer