Sommelier Jeroen weet raad!

Gastronomie is de kunst van lekker eten en drinken, een cultuur van smaak en proeven, een beleving van kwaliteit en gastvriendelijkheid. Bij Centpourcent willen we deze ervaring voor onze gasten zo gevarieerd en intens mogelijk maken. Een goed glas wijn, een sterk bier of een verfrissende ijsthee mogen daarbij niet ontbreken. Sommelier Jeroen Schell adviseert u vakkundig bij de drankkeuze of stelt u bij onze menu's een aangepast drankarrangement voor.

Wijnarrangement

Bij het samenstellen van onze menu's en het bedenken van recepten voor nieuwe gerechten besteden we ruime aandacht aan het vinden van een passend wijnarrangement. Soms maken we echter een verrassende keuze door geen wijn te serveren, maar onze voorkeur te laten uitgaan naar een speciaal bier. Uiteraard kan u ook uw eigen keuze maken uit de ruime selectie van wijnen, die we in ons wijnassortiment hebben opgenomen.

Bij de samenstelling van onze wijnkaart gingen we vooral op zoek naar hoogwaardige wijnen die zich niet alleen onderscheiden door kwaliteit, maar ook een uitgesproken eigen karakter hebben. Belangrijk hierbij is de manier waarop bij de wijnbereiding respectvol wordt omgegaan met de speciale grondkenmerken (terroir), die de wijn zijn typische timbre en geur verlenen. Vraag naar onze wijnkaart met een ruime selectie van wijnen en maak een leuke ontdekkingstocht doorheen het smakenlandschap van Europa en de wereld.

Heeft U een juweeltje van een wijn in uw kelder liggen, die u voor een speciale gelegenheid in ons restaurant genieten wilt?
U kan de wijnfles meebrengen (behalve op vrijdag- en zaterdagavond) en betaalt dan 25 € kurkrecht om deze in Centpourcent te kunnen drinken.

Bierassortiment

Bier behoort in België tot een heuse biercultuur. Nergens anders komen zoveel verschillende biersoorten van uitgesproken kwaliteit op de drankkaart in restaurants voor. Centpourcent heeft een mooi aanbod van speciaalbieren, ook van kleine brouwerijen uit de buurt en biedt zelfs de mogelijkheid om de menu's te genieten met een aangepast bierarrangement. Zowel lokale als nationale bieren passeren hier de revue. Hierbij primeert niet zozeer hun naam of faam, maar de smaak. Daarom vindt u in ons bierassortiment zowel gevestigde waarden van grote brouwerijen als verborgen schatten van microbrouwerijen.

Bobarrangement

IJsthee is niet alleen gezond, dorstlessend, verfrissend. IJsthee is ook bijzonder in trek bij smaakzoekers die het liever zonder alcohol houden en zich laten verrassen door de talrijke variaties. Als lekker alternatief voor water hoeven de zelfgemaakte ice tea's in Centpourcent niet altijd zoet te zijn. Bij ons is het frisdrank met een karakter en een verhaal. Laat uzelf overtuigen door enkele vaste waarden uit onze alcoholvrije pleziertjes of vraag onze sommelier naar zijn laatste nieuwe creaties!

Blog

Vacature voor zaalmedewerker (m/v)

Restaurant Centpourcent* is op zoek naar een zaalmedewerker (m/v) / chef de rang

Lees meer

Blond Ale 7% - Session 4.5% - Tripel 8.5%

Drie bieren van Centpourcent, gemaakt door Jef Meynen in Brouwerij Anders te Halen, die in een mooie cadeauverpakking te koop worden aangeboden. Ideale cadeau!

Lees meer

Yeat: Last-minute booking

Yeat brengt je op de hoogte van alle last-minute vrijgekomen tafeltjes in restaurant Centpourcent.

Lees meer