portret - Restaurant Centpourcent - Gastronomisch genieten nabij Mechelen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

portret


Het team van Centpourcent

Sinds januari 2011 zet het gemotiveerde team van Centpourcent zich dagelijks in om zowel particuliere als zakelijke bezoekers gastronomisch te verwennen in een ontspannen atmosfeer.

Anneleen ontvangt als ervaren gastvrouw alle bezoekers met een charmante glimlach en helpt met deskundige raad bij de keuze uit onze verschillende menu's
of gerechten à la carte. Zij wordt bijgestaan door Jeroen, Lore en Pieter, die steeds een passende wijn of andere drank vinden om de culinaire ervaring compleet te maken. Zij zorgen ook voor de professionele bediening in het restaurant.

Centpourcent - Keuken

Culinair talent Axel stelt maandelijks een gevarieerde menukaart op, waarbij seizoeneigen streekprodukten volledig tot hun recht komen. In de moestuin en serre van Centpourcent zaait en plant tuinman Andreas groente en kruiden, die dagvers in de keuken belanden.

Met
eigentijdse gerechten verlegt het keukenteam de grenzen van traditionele kooktechnieken en worden smaken verrassend gecombineerd. Lodewijk, Kinhoi en David zetten zich samen met Chef Axel in om het culinair concept van Centpourcent om te zetten in een hedendaagse smaakechte keuken, die zorgvuldig bereide gerechten presenteert met een uitbundig exotische afwerking.

Met fijnzinnige precisie zorgt onze patissier Bart Van Wijmelbeke
voor de zoete combinaties, waarmee elke gast rustig kan nagenieten.

Dethie laa
t de potten en pannen opnieuw blinken en staat in voor een optimale hygiëne zowel in de keuken als in het restaurant.

Centpourcent - Restaurant
Centpourcent Team
 
Axel Colonna-Cesari & Anneleen Soethaert: een portret


Axel groeide op aan de Belgische kust, waar hij al snel de knepen van het culinaire vak leerde kennen in de ouderlijke zaak Le Flore in De Panne.

Na een gespecialiseerde opleiding aan de Hotelschool Ter Duinen
in Koksijde en meerdere professionele stages in binnen- en buitenland, werkte hij als chef onder meer in de toenmalige driesterrenzaak Bruneau (Brussel) en in restaurant Couvert-Couvert (Leuven).

Nadat Axel in 2003 al een Michelinster
in de wacht sleepte voor het bekende wijnrestaurant Folliez (Mechelen), behaalde hij er in 2007 ook één als executive chef voor het gastronomisch restaurant Orangerie van Auberge du Pêcheur (Sint-Martens-Latem). Datzelfde jaar werd de brasserie The Green, eveneens onder leiding van Axel, geëerd met een Bib Gourmand.

Axel Colonna-Cesari
Voetbaltornooi voor en door Belgische sterrenchefs op zondag 4 september 2016


Als dochter van een brood- en banketbakker in het Meetjesland ontwikkelde Anneleen snel een passie voor de boeiende wereld van de horeca. Reeds tijdens haar beroepsopleiding in keuken- en restaurantpraktijk aan de Hotelschool Spermalie te Brugge greep ze de kans om zich verder te specialiseren tijdens professionele stages in binnen- en buitenland.

Sinds 2003 werkte ze achtereenvolgens als Maître d'Hôtel in Hotel Serwir
(Sint-Niklaas) en Banket Manager in restaurant Renard (Beervelde). Tussendoor werkte ze voor langere tijd als Ass. Maître d'Hôtel op de cruiseschepen Seabourn Spirit 5* en Seabourn Legend 5* van Seabourn Cruise Line 5* (Europa, India, Australië, Nieuw-Zeeland en Amerika).
In 2008 zette Anneleen opnieuw vaste voet aan wal en werd ze Maître d'Hôtel voor de Orangerie
van Auberge du Pêcheur (Sint-Martens-Latem).

Sinds januari 2011 baten Anneleen en Axel het restaurant Centpourcent (Sint-Katelijne-Waver) uit. In de restaurantgids Gault&Millau 2012 verscheen Centpourcent als hoogste nieuwkomer met een beoordeling van 15/20 én als lievelingsadres 'Coup de coeur'. De gastronomische Michelin-gids België - Luxemburg 2012 zette, amper tien maanden na opening van het restaurant, Centpourcent in de kijker en bekroonde het met een michelinster. In 2013 werden deze beoordelingen opnieuw bevestigd.

Anneleen Soethaert

Antwerpsesteenweg 1 - 2860 Sint-Katelijne-Waver | Tel. +32 (0)15 63 52 66 - Email: info@centpourcent.be
Tijdens uw bezoek aan www.centpourcent.be gelden onze gebruiksvoorwaarden en privacyverklaring.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu