Interieur

Aan de opening van het gastronomisch restaurant Centpourcent op 21 januari 2011 ging een grondige renovatie vooraf. In de lijn van ons culinair concept waarbij pure smaak en verfijnde textuur voorop staan, kozen we voor een gestileerd art deco-interieur met drie accenten: hout, brons en leder. De combinatie van grijsbruine tinten met de comfortabele bronskleurige fauteuils creëren een warm en eigentijds geheel.

De twee schilderijen van Christine Comyn (° 1957, Tielt) evoceren met de suggestieve compositie van kleuren en lijnen een wereld van emoties, waaruit een speels verlangen van terugkeer naar het wezenlijke en zuiverheid tot uitdrukking komt.

In samenwerking met het gespecialiseerd bedrijf Servio Acoustics uit Roeselare zochten we eveneens naar een passende oplossing om de akoestiek in het restaurant te verbeteren. De akoestische decoratie-elementen aan de wand en aan het plafond zorgen ervoor dat de sensatie voor de ogen en smaakpapillen zich in een rustbrengende omgeving kan voltrekken. De moderne airco-installatie zorgt ervoor dat de temperatuur ook op warme zomerdagen aangenaam blijft.

De tafelinrichting volgt hetzelfde inrichtingsconcept van functionele harmonie met minimalistische decoratieve elementen. De bloemstukjes van Rozen De Groof brengen sfeer en kleur op het ritme van de seizoenen. De beeldrijke presentatie en verrassende smaakvariatie van de geserveerde gerechten sluiten hierbij naadloos aan.

Via de nieuwe ontvangstruimte hebben onze gasten bovendien een kijk op onze volledig nieuw ingerichte keuken (gerealiseerd door Maes Inox), die eveneens grondig werd uitgebreid en over alle moderne voorzieningen beschikt.

Het restaurant biedt plaats voor 42 personen en heeft in dezelfde ruimte een comfortabele mezzanine, waar onze gasten in kleinere kring (tot 10 personen) samen kunnen tafelen.

Voor zakelijke bijeenkomsten of privé-feesten (tot 20 personen) in een passend culinair kader creërden we met onze Private Dining Room een inspirerende ruimte, die gescheiden van het restaurant ligt.

Blog

Traiteur deLUXE Eindejaar 2018

Restaurant Centpourcent organiseert tijdens de feestdagen een Traiteur deLUXE-afhaaldienst, zodat U ook in huiselijke sfeer van onze gastronomische eindejaarsgerechten kan genieten. Maak uw keuze uit ons ruim assortiment en plaats uw bestelling vóór 20 december (Kerst) of 27 december 2018 (Oudejaar).

Lees meer