Axel Colonna-Cesari & Anneleen Soethaert: een portret

Sinds januari 2011 baten Anneleen en Axel het restaurant Centpourcent (Sint-Katelijne-Waver) uit. Samen met zijn gemotiveerd team gaat Chef Axel Colonna-Cesari steeds op zoek naar een verrassende combinatie van edele smaak en verfijnde textuur, traditionele ingrediënten en innovatieve kooktechnieken. Het hartelijke onthaal en de deskundige begeleiding van gastvrouw Anneleen Soethaert laten deze fijne creaties volledig tot hun recht komen in een passend kader, dat waarde hecht aan professionele bediening en een ontspannen atmosfeer.

Axel Colonna-Cesari

Axel groeide op aan de Belgische kust, waar hij al snel de knepen van het culinaire vak leerde kennen in de ouderlijke zaak Le Flore in De Panne.

Na een gespecialiseerde opleiding aan de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde en meerdere professionele stages in binnen- en buitenland, werkte hij als chef onder meer in de toenmalige driesterrenzaak Bruneau (Brussel) en in restaurant Couvert-Couvert (Leuven).

Nadat Axel in 2003 al een Michelinster in de wacht sleepte voor het bekende wijnrestaurant Folliez (Mechelen), behaalde hij er in 2007 ook één als executive chef voor het gastronomisch restaurant Orangerie van Auberge du Pêcheur (Sint-Martens-Latem). Datzelfde jaar werd de brasserie The Green, eveneens onder leiding van Axel, geëerd met een Bib Gourmand. Axel is Meesterkok van België.

Anneleen Soethaert

Als dochter van een brood- en banketbakker in het Meetjesland ontwikkelde Anneleen snel een passie voor de boeiende wereld van de horeca. Reeds tijdens haar beroepsopleiding in keuken- en restaurantpraktijk aan de Hotelschool Spermalie te Brugge greep ze de kans om zich verder te specialiseren tijdens professionele stages in binnen- en buitenland.

Sinds 2003 werkte ze achtereenvolgens als Maître d'Hôtel in Hotel Serwir (Sint-Niklaas) en Banket Manager in restaurant Renard (Beervelde). Tussendoor werkte ze voor langere tijd als Ass. Maître d'Hôtel op de cruiseschepen Seabourn Spirit 5* en Seabourn Legend 5* van Seabourn Cruise Line 5* (Europa, India, Australië, Nieuw-Zeeland en Amerika).
In 2008 zette Anneleen opnieuw vaste voet aan wal en werd ze Maître d'Hôtel voor de Orangerie van Auberge du Pêcheur (Sint-Martens-Latem).

 

Blog

Nu all-in formule bestellen voor Secretaresse/Secretarisdag!

Speciaal voor Secretaresse/Secretarisdag biedt Restaurant Centpourcent een all-in formule aan voor de middaglunch op woensdag 17, donderdag 18 en vrijdag 19 april 2019. Indien U vóór maandag 15 april online reserveert onder vermelding van "All-in Secretaressedag", dan bieden wij U arrangement voor twee personen aan voor de prijs van € 190 all-in.

Lees meer